1. Despre

Picture aCitesc. Uneori mult şi cu spor, alteori puţin şi cu spaimă şi, de aceea, în septembrie 2011 a apărut Lectura şic. Blogul a pornit de la dorinţa de a împărtăşi impresiile de lectură, un obicei pe care îl cultivam încă din perioada liceului, dar care rămânea de la o vreme fără ecou în proza cotidianului care ocupă timpul cu goana după supravieţuirea materială.

Iniţial îmi propuneam detaşarea de tot ceea ce înseamnă tipar de interpretare care a fost impregnat prin şcoală, dar mi-am dat seama pe parcurs că asta este aproape imposibil. Rămân însă la ideea că nu vei găsi aici opinii de expert (pentru că nu sunt, cu toate studiile de specialitate și pentru că sunt alţii care au autoritatea să vorbească în calitate de experţi), ci doar gânduri, sentimente, paranteze despre cărţi.

Pe blog vei găsi atât adresa paginii de Facebook şi, la pagina de Contact, informaţiile necesare pentru a trimite un mail.

PS: Care-i treba cu anul care apare la începutul fiecărei postări? e doar anul în care a fost publicată cartea.

4 gânduri despre &8222;1. Despre&8221;

  • Mulţumesc, văd că aveam (cam) aceeaşi viziune despre utilitatea principală a blogului. Dar văd că tu ţi-ai format o nişă: fantasy. Eu nu prea am citit, dar poate voi găsi ceva interesant pe la tine şi încerc şi eu 🙂

   Apreciază

   • Spune-mi un lucru. Ți-ai dat seama că sunt fan fantasy după aspectul general al blogului ori din cele două recenzii la romane fantasy, care sunt afișate în pagina principală?
    DA, îmi place fantasy-ul, de calitate, high-fantasy și nu urban fantasy-ul (young-adult) ăsta comercial care a invadat editurile și librăriile; și alte genuri îmi fac cu ochiul, thrillerele, romanele istorice ori chiar dramele și din când în când câte ceva clasic.

    Apreciază

   • Să vedem: am intrat la tine pe blog, am ajuns la secţiunea „despre” unde erau nişte comentarii (pornind de la tema blogului) în care spuneai că eşti fan. Apoi am văzut că la „genuri” ai vreo 15 postări în categoria asta. Am văzut şi restul genurilor care te atrag şi mă gândeam că-mi vor prinde bine când o să-mi mai ceară lumea astfel de recomandări de lectură: am ce blog să recomand, pentru că eu nu mă pricep deloc. Iar acum că îmi spui de high-fantasy şi urban fantasy chiar o să mă uit mai atent să văd ce-mi face cu ochiul. Eu, sincer, în sertarul cu fantasy am cărţile (comerciale, ce-i drept) de genul „Stăpânul inelelor” (la care eu găsisem totuşi, în trecut, ceva semnificaţii dincolo de ochiul tânărului cititor)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s